نکات خانه‌داری

راهنمای نگهداری از میوه‌ها و سبزیجات

راهنمای نگهداری از میوه‌ها و سبزیجات

[vc_row type=”full_width”][vc_column][vc_column_text]بخشی از هر رژیم غذایی سالم و مفیدی، مصرف میوه‌ها و سبزیجات است. اما مشکل این‌ست که بر روی میوه‌ها یا سبزی‌های مختلف طریقه‌ی نگهداری و حفظ تازگی آنها ذکر نشده است. هر یک از آنها هم شرایط متفاوتی برای تازه ماندن و حفظ خواص غذایی نیاز دارند. بعضی را بهتر است در یخچال نگهداری کرد، برخی را در دمای اتاق و بقیه را در یک فضای خشک و خنک. در این مطلب با هم روش‌های نگهداری برخی از پرمصرف‌ترین میوه‌ها و سبزیجات را مرور می‌کنیم:

راهنمای نگهداری پیاز
پیاز یکی از پرمصرف‌ترین اقلام در هر آشپزخانه‌ای‌ست. به همین جهت معمولا پیاز را تعداد و وزن بالا خریداری می‌کنیم تا کمبود و تمام شدنش ناگهان آشپزی‌مان را متوقف نکند. از طرفی اگر پیاز را در محیط مناسب نگهداری کرد برای مدت زمان طولانی قابل استفاده است اما اگر محیط نگهداری پیازها مناسب نباشد پس از مدتی نرم شده و قابل مصرف نخواهد بود. بهترین جا برای نگهداشتن پیاز یک محیط خنک، خشک و تاریک است. به همین جهت نگهداری‌شان در انباری، پارکینگ، پاسیو یا زیرزمین گزینه‌ی مناسبی‌ست. از طرفی به دلیل اینکه پیاز قدرت جذب رطوبت بالایی دارد بهتر است در سبدها و طبقاتی نگهداری شود که امکان عبور هوا از میان آنها را فراهم کند. در خانه سام می‌توانید مدل‌های متنوعی از سبد سیب‌زمینی و پیاز برای نگهداری پیاز پیدا کنید.

راهنمای نگهداری سیب‌زمینی
شرایط نگهداری سیب‌زمینی نیز مشابه با وضعیت نگهداشتن پیاز است. برای بهتر نگهداشتن سیب‌زمینی نیاز به یک محیط خشک و خنک و تاریک دارید. اما نکته این‌جاست که نباید آنها را کنار هم نگهدارید زیرا که پیاز از خود گازهایی متصاعد می‌کند که موجب رویش جوانه بر روی سیب‌زمینی می‌شود. مشابه با وضعیتی که پیاز داشت، سیب‌زمینی نیز نیاز به ظرف نگهدارنده‌ای دارد که امکان عبور هوا را فراهم کند. به همین دلیل علاوه بر سبدهای مخصوص و چند طبقه عرضه شده در خانه سام می‌توانید از یک کاسه بزرگ یا پاکت کاغذی نیز بهره ببرید. در ضمن حواس‌تان باشد که به هیچ وجه سیب‌زمینی را در ظرف دربسته یا یخچال نگهداری نکنید.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row gap=”zero” type=”full_width” background_color=”#deddd1″ row_padding_top=”5″ row_padding_bottom=”5″ row_padding_right=”5″ row_padding_left=”5″ row_responsive_padding_top=”5″ row_responsive_padding_bottom=”5″ row_responsive_padding_right=”5″ row_responsive_padding_left=”5″ row_margin_top=”15″ row_margin_bottom=”10″ row_responsive_margin_top=”10″ row_responsive_margin_bottom=”10″][vc_column]

سبد بزرگ طرح بامبو لیمون

۵۶.۵۱۳ تومان
سبد پلاستیکی رنگبندی متنوع سبد مخصوص نان و سبزی
[/vc_column][/vc_row][vc_row type=”full_width”][vc_column][vc_column_text]راهنمای نگهداری انگور
انگور یکی از محبوب‌ترین میوه‌های تابستانی‌ست. بهترین راه نگهداری از انگور این‌ست که آنها را بدون اینکه بشویید درون یک کیسه پلاستیک دربسته در یخچال نگهدارید و دقیقا قبل از اینکه قصد خوردن‌شان را داشتید، بشویید. انگورهای شسته شده معمولا درون یخچال به سرعت فاسد می‌شوند. یک راه خوب برای نگهداری انگور برای مدت طولانی این‌ست که آنها را فریز کنید. اگر تابه‌حال تجربه خوردن انگور یخ‌زده را نداشته‌اید حتما یک بار امتحان کنید. با اسنک سالم و مغذی جدیدی مواجه خواهید شد!

راهنمای نگهداری گوجه فرنگی
بگذارید همین اول غافلگیرتان کنیم؛ گوجه فرنگی را نبایددر یخچال نگهداری کرد! سرمای یخچال باعث می‌شود تا گوجه‌فرنگی آب بیندازد و طعم و بافت دلپذیرش را از دست بدهد. بهترین راه برای نگهداری گوجه فرنگی قرار دادن‌شان دور از تابش آفتاب و در دمای اتاق است. بهترین جا روی کابینت آشپزخانه است. البته توجه داشته باشید که طول عمر یک گوجه‌فرنگی رسیده نهایتا یک هفته است. اگر هم گوجه‌فرنگی‌های سبز و نرسیده را می‌خواهید تا زمان قرمز شدن و رسیدن نگهداری کنید بهتر است از یک پاکت کاغذی کمک بگیرید.

راهنمای نگهداری هویج
خوبی هویج این‌ست که هم می‌توان آن را در یخچال نگهداری کرد و هم در دمای اتاق. اگر قصد نگهداری‌اش در دمای اتاق را دارید مانند سیب‌زمینی و پیاز نیاز به یک محیط خشک و خنک و تاریک دارید. اما اگر یخچال را برای نگهداشتن هویج انتخاب می‌کنید لازم است اول آنها را دستمال یا حوله کاغذی بپیچید و سپس درون کیسه پلاستیک قرار بدهید.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row gap=”zero” type=”full_width” background_color=”#deddd1″ row_padding_top=”5″ row_padding_bottom=”5″ row_padding_right=”5″ row_padding_left=”5″ row_responsive_padding_top=”5″ row_responsive_padding_bottom=”5″ row_responsive_padding_right=”5″ row_responsive_padding_left=”5″ row_margin_top=”15″ row_margin_bottom=”10″ row_responsive_margin_top=”10″ row_responsive_margin_bottom=”10″][vc_column]

ظرف دردار مدل اسنوباکس 53733 پاشاباغچه

۸۰.۷۳۳ تومان
ظرف دردار پاشاباغچه مدل اسنوباکس مناسب برای نگهداری مواد غذایی و میوه
[/vc_column][/vc_row][vc_row type=”full_width”][vc_column][vc_column_text]راهنمای نگهداری کرفس
کرفس یک میان‌وعده و اسنک سالم و مغذی‌ست که می‌تواند جایگزین انواع چیپس‌ها و خوراکی‌های ناسالم شود و به همراه ماست یا دیپ برای پذیرایی و سرو هم مورد استفاده قرار گیرد. اما نگهداری کرفس نکته و ترفندی دارد. بهترین راه این‌ست که اول کرفس را درون فویل آلومینیومی بپیچید و سپس درون محفظه خنک یخچال قرار بدهید. اشتباه بزرگ این‌ست که کرفس را درون کیسه پلاستیکی نگهداری کنید زیرا که پلاستیک اجازه خروج گاز اتیلن را نمی‌دهد و کرفس را به سرعت فاسد می‌کند.

راهنمای نگهداری سیب
از سالم‌ترین و توصیه‌شده‌ترین میوه‌ها سیب است که انواع متنوع و مختلفی دارد. سیب را هم می‌توان هم در دمای اتاق نگه داشت و هم درون یخچال اما در فضای یخچال برای مدت طولانی‌تری باقی می‌ماند. ولی لازم است که آن را درون محفظه خنک و به تنهایی نگهداری کنید زیرا که اتیلن متصاعد شده از باقی میوه‌ها و سبزیجات می‌تواند سرعت رسیدن و فاسد شدن سیب را بالا ببرد.

راهنمای نگهداری مرکبات
انواع مرکبات منبع غنی ویتامین C هستند که برای سیستم ایمنی بدنی حیاتی‌ست. نکته مهم در مورد مرکبات این‌ست که بدانید پس از چیده شدن از درخت دیگر روند رسیدن میوه قطع شده است و مانند برخی از میوه‌ها این امکان وجود ندارد که در طول زمان برسند یا طعم‌شان بهتر شود. در نتیجه در هنگام خرید مرکبات حتما دقت کنید که میوه‌های کال را انتخاب نکنید. مرکبات را می‌توانید در دمای اتاق هم نگهداری کنید به شرطی که از تابش مستقیم آفتاب به دور باشند. در این حالت حدودا یک هفته عمر می‌کنند اما اگر از یخچال و محفظه خنکش کمک بگیرید این زمان تا چند هفته هم قابل افزایش است.

راهنمای نگهداری موز
موز از دسته میوه‌هایی‌ست که پس از چیده شدن از درخت هم همچنان روند رسیدنش ادامه دارد. موزهای نرسیده و کال را می‌توانید درون کابینت نگهداری کنید تا زرد و رسیده شوند. پس از آن می‌توانید موزهای رسیده را درون یخچال نگهداری کنید تا دمای خنک و سرد یخچال روند رسیدن آنها را کندتر کند. در شرایط عادی یک موز رسیده را ظرف یک هفته باید مصرف کنید. البته موزهای تیره شده را شاید برای پذیرایی نتوانید استفاده کنید اما همچنان در انواع اسموتی‌ها و دسرها قابل مصرف‌اند.

راهنمای نگهداری هندوانه و طالبی
در مورد هندوانه این نکته را لازم است به خاطر بسپارید که هندوانه پس از چیده شدن دیگر قابل رسیدن نیست. برخلاف طالبی که اگر کال است می‌توانید آن را در دمای اتاق یا روی کابینت نگهداری کنید تا رسیده و خوش‌طعم شود. هندوانه قاچ نشده را می‌توانید در دمای اتاق نگهداری کنید اما پس از بریده شدن لازم است حتما درون یخچال نگهداری شود. سطح بریده شده آن را هم می‌توانید با پلاستیک بپوشانید یا در قطعات کوچکتر درون ظروف نگهدارنده قرار بدهید. اما طالبی رسیده را حتما باید درون یخچال نگهداری کرد، چه آن را قاچ کرده باشید و چه نه.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *