سبک زندگی

راهنمای انتخاب ظروف نچسب

راهنمای ظروف نچسب

قابلمه و ماهیتابه نچسب حالا دیگر یک عضو جدایی‌ناپذیر از آشپزخانه‌های ماست که آشپزی بدون آنها کار سخت و دشواری‌ست. اما ظروف نچسب انواع مختلفی دارند و اشتباه است که همه آنها را به نام تفلون بشناسیم. اشتباه بزرگتر این‌ست که تصور کنیم تمام این ظروف خطرناک و سرطان‌زا هستند، در حالی‌که این‌طور نیست. شناخت این ظروف و انتخاب و استفاده صحیح از آنها می‌تواند سلامت غذا و سلامت ظروف را تضمین کند. در این مطلب به معرفی انواع ظروف نچسب و تفاوت‌های‌شان می‌پردازیم.

ظروف نچسب چیست و به چه کار می‌آید؟
چیزی که انواع ظروف را به ظروف نچسب تبدیل می‌کند پوششی‌ست که بر روی آنها در هنگام ساخت اضافه می‌شود. در واقع نچسب بودن یک ظرف ارتباطی به این ندارد که از آلومینیوم، استیل یا چدن ساخته شده باشد، بستگی به این دارد که بر سطح داخلی آنها پوشش نچسب اضافه شده یا خیر. به همین دلیل است که عمر ظروف نچسب به‌طور کلی کوتاهتر از ظروف پخت قدیمی است، زیرا هر قدر هم که این پوشش باکیفیت و از جنس اعلا باشد، به مرور زمان و یا در اثر استفاده اشتباه ممکن است آسیب دیده یا از بین برود.
استفاده از ظروف نچسب در آشپزی بسیار کلیدی و حیاتی‌ست زیرا که مواد غذایی در حین پخت ممکن است شکل و ساختار خود را از دست بدهند و با چسبیدن بر سطح ظروف، یکپارچگی‌شان از بین برود.

انواع ظروف نچسب
همان‌طور که توضیح داده شد چیزی که یک ظرف را تبدیل به ظرف نچسب می‌کند، پوشش یا کوتینگ اضافه شده بر روی آن است. این پوشش انواع مختلفی دارد:

• تفلون
شناخته شده‌ترین نوع ظروف نچسب ظروف تفلون هستند. این ظروف بهترین عملکرد را در نچسب بودن دارند اما نگرانی‌هایی در مورد اثر آنها بر سلامتی وجود دارد. در واقع پوشش تقلون اگر به دمای بیش از ۵۰۰ درجه برسد گازهای سمی از خود متصاعد می‌کند. این اتفاق در صورت گرما دادن ظرف به‌صورت خالی یا استفاده برای پخت و طبخ مقدار کمی غذا می‌تواند رخ بدهد به همین دلیل است که همواره پیش از روشن کردن شعله اجاق، لازم است روغن در ظرف ریخته شود. روغن در دمایی بسیار پایین‌تر از ۵۰۰ درجه داغ شده و بخار می‌شود و ما را از گرم شدن ظرف آگاه می‌کند.

• سرامیک
پوشش دیگری که برای ساخت ظروف نچسب مورد استفاده قرار می‌گیرد سرامیک است. سرامیک دیگر مشکلات تفلون را ندارد و علاوه بر نچسب بودن، خبری از عناصر سمی و خطرناک در آن نیست. ضعف ظروف با پوشش سرامیک نسبت به تفلون طول عمر کمتر آنهاست.

• گرانیت
دیگر ظروف نچسب موجود در خانه سام ظروف گرانیتی هستند. این ظروف غالبا از جنس چدن یا آلومینیوم هستند که پوشش گرانیتی در داخل آنها اضافه شده است. این پوشش هیچ ارتباطی به سنگ گرانیت ندارد و صرفا به دلیل دانه‌های سفیدرنگ و شباهت ظاهری به این نام شناخته می‌شود. در نتیجه اگر در جایی خطرناک بودن سنگ‌های گرانیتی را به ناسالم بودن این ظروف ارتباط داده شده، ادعای کذب و بی‌ربطی‌ست. این ظروف نسبت به دیگر ظروف نچسب حساس‌تر بوده و غالبا وزن بیشتری دارند.

جمع‌بندی
نکته اساسی و مهم در خرید ظروف نچسب این واقعیت است که عمر آنها در قیاس با ظروف قدیمی کوتاهتر است. در واقع هر قدر هم مراقبت‌ها و دستورالعمل‌های استفاده از این ظروف را رعایت کنید بار در نهایت به دلیل ساختار و ذات این ظروف، عمر آنها به بلندی ظروف قدیمی نیست. اما راحتی و آسانی آشپزی در استفاده از ظروف نچسب عنصر مهمی‌ست که همواره موجب برتری ظروف نچسب بر ظروف معمولی و قدیمی‌ست. همواره در هنگام استفاده از ظروف نچسب باید از قاشق‌های پلاستیکی یا چوبی استفاده کرد تا به پوشش آنها آسیب نرسد و طول عمر آنها بالا رود. به هیچ عنوان نباید این ظروف را بدون مواد غذایی گرما داد و دستکم باید از روغن یا کره برای حفاظت از پوشش نچسب آنها استفاده شود.

+ خرید قابلمه و ماهیتابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *